RSS Twitter Facebookmobile-apps-icon 

17:15, 19:45, 22:15 17:15, 19:45, 22:15

La La Land

IZVORNO IME: La La Land
REŽIJA: Damien Chazelle
ULOGE: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, John Legend
ŽANR: mjuzikl, romantična komedija

TRAJANJE: 126 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Riječ je o iščekivanom filmu Oskarom nominovanog režisera Damiena Chazellea, poznatog po sjajnom i hvaljenom filmu Whiplash. U filmu Gosling igra jazz muzicara koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Emma Stone), nakon cega uslijedi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smještena je u Los Angeles s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

La La Land :: La La Land

12:00, 14:00, 16:00 12:00, 14:00, 16:00

Snježna kraljica 3 3D sinh

IZVORNO IME: The Snow Queen 3
REŽIJA: Aleksey Tsitsilin 
ULOGE: Andrey Korenkov, Robert Lence
ŽANR: animirani, avantura

TRAJANJE: 80 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Nakon junačke pobjede Snježne kraljice i kralja, Gerda još uvijek ne može pronaći mir. Njen san je pronaći roditelje te konacno skupiti cijelu porodicu. Gerda i njeni prijatelji odlaze na putovanje u potragu za roditeljima te će se na tom putu sresti sa novim izazovima: otkriće antički čarobni artefakt. Od tog trenutka ništa više neće ići po planu…

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The Snow Queen 3 :: The Snow Queen 3

16:45, 19:00, 22:30 16:45, 19:00, 22:30

The Great Wall 3D

IZVORNO IME: The Great Wall
REŽIJA: Zhang Yimou
ULOGE: Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe
ŽANR: akcija

TRAJANJE: 104 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Sa globalnom super zvijezdom Matt Damonom u glavnoj ulozi, a pod redateljskom palicom jednog od najvećih vizuelnih stilista našeg vremena, Zhang Yimoua („Heroj“, „Kuća letećih bodeža“), „Veliki kineski zid“ studija Legendary govori o elitnoj sili koja pravi hrabro uporište na jednoj od najpoznatijih svjetskih građevina. Ovo je prva produkcija na engleskom jeziku za Yimou i najveći film ikada snimljen u Kini. U filmu takođe igraju i Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe i Andy Lau.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The Great Wall :: The Great Wall

14:30, 17:00, 19:30, 22:00 14:30, 17:00, 19:30, 22:00

Santa Maria della Salute

IZVORNO IME: Santa Maria della Salute
REŽIJA: Zdravko Šotra
ULOGE: Vojin Ćetkovic, Tamara Aleksić, Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović
ŽANR: biografska drama

TRAJANJE: 120 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Priča o Lazi Kosticu počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pjesnik u mladosti pjesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posjekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovijest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pjesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelijepe Lenke Dunderski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drugačijeg“ čovjeka, pjesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunderski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pjesme.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Santa Maria :: Santa Maria

21:15 21:15

Zakon noći

IZVORNO IME: Live by Night
REŽIJA: Ben Affleck
ULOGE: Ben Affleck, Zoe Saldana, Elle Fanning
ŽANR: kriminalistička drama

TRAJANJE: 128 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Radnja filma se dogada u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlina od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Joe Coughlin, najmladi sin uvaženog bostonskog policajca, vec odavno je okrenuo leda svom strogom i pravilnom odgoju. Sada nakon što je tokom djetinjstva diplomirao na sitnim kradama, Joe je postao najstrahovitiji gradski mafijaš koji uživa u uzbudenjima i ulozi odmetnika. No, život s druge strane zakona sa sobom nosi visoku cijenu. U vremenu nemilosrdnih ljudi, ambicija, keša, ilegalnog alkohola, oružja i bitke za kontrolu tržišta, nikome - ni clanovima porodice, a ni prijateljima - ne može se vjerovati.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Live by Night :: Live by Night

13:30, 18:00, 20:15 13:30, 18:00, 20:15

Assassin’s Creed 3D

IZVORNO IME: Assassin’s Creed

REŽIJA: Justin Kurzel
ULOGE: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed
ŽANR: akcija, avantura, SF

TRAJANJE: 116 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

U filmu pratimo Calluma Lyncha (Fassbender), koji putem nove genetske tehnologije dobije sjecanja svojeg pretka Aguilara, u 15. vijeku u Španiji. Nakon otkrica da potice iz tajnog društva placenih ubica, Asasina, Callum krene uništavati zlu organizaciju Templara koji ugrožavaju današnji svijet.

Film je temeljen na planetarno popularnoj igri Assassins Creed izdavačke kuce Ubisoft.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Assassin’s Creed :: Assassin’s Creed

12:15 12:15

Maša i medo: Nove avanture

IZVORNO IME: Maša i medo: Nove avanture

REŽIJA: Dušica Novakovic
ULOGE: Jovana Jelovac Čavnić, Mateja Vukašinović
ŽANR: animirani

TRAJANJE: 63 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Maša je trogodišnja energična, druželjubiva i pomalo luckasta djevojčica koja živi u šumi i koja stalno upada u nevolje. Njen dobri drug Medo, koji je štiti, često i sam upadne u nevolju zbog Mašinih nestašluka, ali ipak, njih dvoje, uz ostale životinje u šumi zabavljaju gledaoce, ali ih i uče kreativnosti, lojalnosti i pravom prijateljstvu.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Maša i medo: Nove avanture :: Maša i medo: Nove avanture

12:30 12:30

Balerina

IZVORNO IME: Ballerina

REŽIJA: Eric Summer, Éric Warin
ULOGE: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler
ŽANR: animirani

TRAJANJE: 89 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Felicie, jedanaestogodišnja djevojcica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njen najveci san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njen najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Buduci da je spremna uciniti sve kako bi postala balerina, Felicie ce uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie ce se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveci san.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Balerina :: Balerina

11:45, 14:15 11:45, 14:15

Pjevajmo 3D sinh

IZVORNO IME: Sing
REŽIJA: Garth Jennings
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: animirana komedija

TRAJANJE: 110 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Illumination je oduševio publiku širom svijeta voljenim hitovima kao što su Grozan ja i Malci, drugi po redu animirani film s najvećom zaradom u istoriji. Poslije velikog uspjeha komedije Tajne avanture kucnih ljubimaca, Illumination predstavlja film Pjevajmo koji nam dolazi za praznike. Smješten je u svijet poput našeg ali koji naseljavaju samo životinje. Pjevajmo predstavlja Bastera Muna, uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Baster je vječni optimista, dobro, možda malo živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i uciniće sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima posljednju šansu da vrati ovom dragulju nekadašnju slavu tako što ce producirati najveće svjetsko takmičenje u pjevanju.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Sing :: Sing