RSS Twitter Facebookmobile-apps-icon 

17:45, 19:15 + sub/ned 14:45 17:45, 19:15 + sub/ned 14:45

Pan: Putovanje u Nedođiju 3D

IZVORNO IME: Pan
REŽIJA: Joe Wright
ULOGE: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Levi Miller
ŽANR: avantura, fantazija

TRAJANJE: 111 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovnickog poriva koji mu ne pomaže u mracnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. No jedne potpuno nevjerovatne noci, Petar duhom odlazi u carobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedodija. U toj ce zemlji pokušati pronaci svoje mjesto, a doživjece najnevjerovatnije avanture i preživjeti borbe na život ili smrt, usput tražeci istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobijedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu - postati heroj koji ce zauvijek ostati zapamcen kao Petar Pan.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Pan :: Pan

16:45, 20:30, 22:15 16:45, 20:30, 22:15

Pored mene

IZVORNO IME: Pored mene
REŽIJA: Stevan Filipović
ULOGE: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević
ŽANR: drama

TRAJANJE: 95 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Olji (Hristina Popović) nije bilo dovoljno da samo predaje istoriju. Željela je da mijenja svijet. Da to ne ide tako lako, shvatiće kad otkrije da je neko od njenih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet. S obzirom da niko iz odjeljenja ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mjere. I tako, umjesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici iz IV-3 ostaju zaključani u školi – bez mobilnih telefona i interneta!

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Pored mene :: Pored mene

16:00 + sub/ned 12:45, 14:15 16:00 + sub/ned 12:45, 14:15

Smotanko i Trapavko 3D (sinh)

IZVORNO IME: Mortedelo i Filemon
REŽIJA: Javier Fesser
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: animirani

TRAJANJE: 91 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Smotanko i Trapavko su dva najvrijednija super-špijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rješavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi riješili te zadatke njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svijetu špijunaže.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Smotanko i Trapavko :: Smotanko i Trapavko

17:00, 20:00, 22:30 + sub/ned 14:30 17:00, 20:00, 22:30 + sub/ned 14:30

Marsovac 3D

IZVORNO IME: The Martian
REŽIJA: Ridley Scott
ULOGE: Matt Damon, Jessica Chastain
ŽANR: akcija, avantura, SF

TRAJANJE: 130 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Astronaut Watney ostao je sam na nemilosrdnom planetu na kojem raspolaže tek oskudnim zalihama te se mora osloniti na svoju inventivnost, domišljatost i duh kako bi preživio i pronašao nacin kako na Zemlju poslati signal da je još uvijek živ. Milionima kilometara dalje, NASA i tim međunarodnih naučnika neumorno rade kako bi "Marsovca" vratili kući, dok njegove kolege iz posade istovremeno kuju plan za odvažnu, a možda i nemoguću misiju spašavanja. Dok se priča o nevjerovatnoj hrabrosti razvija, svijet se ujedini u želji da se Watney sigurno vrati na Zemlju.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The Martian :: The Martian

17:00, 21:30 17:00, 21:30

The Walk 3D

IZVORNO IME: The Walk
REŽIJA: Robert Zemeckis
ULOGE: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley
ŽANR: avantura, drama, biografski

TRAJANJE: 100 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Uz pomoć mentora Pape Rudyja (Ben Kingsley) i neobične grupe međunarodnih novaka, Petit i njegova družina nadjačaće sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspjeli u svom ludom planu. Robert Zemeckis, redatelj bezvremenskih hitova kao što su Forrest Gump, Brodolom života, Povratak u buducnost, Polar Express i Let ponovno se koristi najmodernijom filmskom tehnologijom kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnim likovima ispunjenu priču. Uz inovativnu fotorealističnu tehnologiju i 3D vještinu, film Put do slave je istinsko filmsko iskustvo, prava prilika za filmofile širom svijeta da osjete kako je to biti u oblacima. Sam film ljubavno je pismo Parizu i New Yorku 70-ih godina prošlog vijeka, ali iznad svega, to je ljubavno pismo tornjevima Svjetskog trgovinskog centra u njihovom punom sjaju.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The Walk :: The Walk

19:30 19:30

Pripravnik

IZVORNO IME: The Intern
REŽIJA: Nancy Meyers
ULOGE: AnneHathaway, Robert De Niro, Nat Wolff
ŽANR: komedija

TRAJANJE: 121 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

U ovoj komediji o 70-godišnjem penzioneru Benu, koji je pritom i udovac te se osjeća vrlo beskorisno živeci tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu. Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živahnost u svoj život, odluči se zaposliti kao pripravnik uredništva modnoga časopisa!

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The intern :: The intern

subota i nedjelja 12:30, 14:30 subota i nedjelja 12:30, 14:30

Blinky Bill: Neustrašiva koala (sinh)

IZVORNO IME: Blinky Bill The Movie
REŽIJA: Deane Taylor, Noel Cleary
ULOGE: Toni Collette, Rufus Sewell, Ryan Kwanten
ŽANR: animirani

TRAJANJE:  90 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Maleni Blinky Bill avanturista je u srcu i sanja o odlasku iz malog grada u potrazi za nestalim ocem. Kad otkrije misterioznu oznaku koja upucuje na njegovog oca, krece na put koji ga vodi u divlji i opasni svijet. Ubrzo se sprijateljuje sa Nustsyem, koalom iz zoološkog vrta i Jackoom, nervoznim ogrlicastim gušterom. Zajedno, progonjeni osvetoljubivom mackom, moraju nauciti saradivati ako žele preživjeti surovu divljinu i pronaci Blinkyevog oca.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Blinky Bill :: Blinky Bill

21:45 21:45

Everest

IZVORNO IME: Everest
REŽIJA: Baltasar Kormakur
ULOGE: Jake Gyllenhaal, Robin Wright, Clive Standen
ŽANR: drama, triler, avantura

TRAJANJE:  121 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Prica temeljena na nevjerovatnim istinitim dogadajima koji su se odvijali 1996. kada je snježna oluja devastirala planinarsku ekspediciju na Everestu i u smrt odvela nekoliko planinara.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Everest :: Everest

subota i nedjelja 12:00 subota i nedjelja 12:00

Lavirint: Kroz spaljenu zemlju

IZVORNO IME: Maze Runner: The Scorch Trials

REŽIJA:Wes Ball
ULOGE: Nathalie Emmanuel, Aidan Gillen, Dylan OBrien, Thomas Brodie-Sangster, Katherine McNamara
ŽANR: akcija, triler, SF

TRAJANJE:  131 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Novo poglavlje napetog naucno-fantasticnog akcijskog trilera prikazuje nam Thomasa i Gladere kako se suocavaju sa najvecim izazovom do sada, tražeci tragove o misterioznoj i mocnoj organizaciji znanoj kao WCKD. Njihovo putovanje vodi ih u Scorch, opustošen kraj prepun nezamislivih prepreka. Udružujuci se sa Otporom, Gladeri se sukobljavaju sa WCKD-ovim daleko superiornijim silama kako bi otkrili njihove nezamislivo strašne planove.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Maze Runner: The Scorch Trials :: Maze Runner: The Scorch Trials

17:00, 19:45 17:00, 19:45

Hiljadarka

IZVORNO IME: Hiljadarka
REŽIJA: Nenad  Ðurić
ULOGE: Branislav Trifunovic, Aida Bukva, Moamer Kasumovic, Goran Kostic, Vanesa Glodo, Siniša Udovicic, Mima Karadžic, Slaven Knezovic, Edhem Husic, Nenad Tomic, Irina Dobnik, Vlado Keroševic, Damir Mahmutovic, Irfan Kasumovic, Željko Pervan, Nikola Kojo, Nikolina Jelisavac, Armin Omerovic, Mehmed Jahic, Fuad Mistric, Mona Muratovic, Alisa Brkic
ŽANR: komedija

TRAJANJE:  94 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Bosna, 1955. Atif Kurtovic, sin penzionisanog rudara, prvi put silazi u rudarsku jamu kada mu saopštavaju vijest da je odabran za lice koje ce ukrasiti najvrijedniju novcanicu u državi. Niko ne zna kako su baš njega odabrali. Atif odlazi u Beograd, upoznaje Tita, a kada se vraca u svoje malo rudarsko mjesto, dobija posao kakav zaslužuje. Atif se zaljubljuje u lokalnu prostitutku, prelijepu, ali posrnulu mladu ženu, koju svi zovu Hiljadarka po cijeni koju je odredila za pružanje svojih usluga. Uživajuci u svojim privilegijama, Atif napušta posao i odaje se porocima. Atif i Hiljadarka padaju u nemilost društva. Da li ce Titova iznenadna posjeta rudniku još jednom promijeniti Atifov život?

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Hiljadarka :: Hiljadarka

subota i nedjelja 11:00 subota i nedjelja 11:00

Žabac Kreka

IZVORNO IME: Ribbit
REŽIJA: Nikola Bulatovic
ULOGE: Milan Antonic, Mirjana Jovanovic
ŽANR: animirani

TRAJANJE:  88 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

„ŽABAC KREKA“ priča priču o žabi po imenu Kreka koja ima krizu identiteta. Za razliku od ostalih žaba, Kreka mrzi da skače i ima averziju prema vodi. Pošto ne može da se uklopi, stalno se preispituje o životu... i zajedno s najboljom prijateljicom, letećom vjevericom, upustiće se na duhovno putovanje u potrazi za istinom i njegovim pravim mjestom u ovom svijetu. Zabuna ce tek nastati kad Kreku hipnotiše prevarant koji ce ga natjerati da vjeruje da je princ zarobljen u ljudskom tijelu. Na misiji da poljubi ljudsku princezu, Kreka ce uskoro otkriti da biti žaba uopšte nije loše... i da mu je ljubav njegovog života sve vrijeme bila pred očima.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Ribbit :: Ribbit

subota i nedjelja 12:15 subota i nedjelja 12:15

Malci 3D (sinhronizovano)

IZVORNO IME: Minions
REŽIJA: Kyle Balda, Pierre Coffin
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: avantura, fantazija, animirani

TRAJANJE:  91 min.

SADRŽAJ FILMA:

 

Priča o Malcima počinje od početka vremena. Počeli su kao jednoćelijski žuti organizmi, a razvijali su se vijekovima i uvijek su služilli najgroznijim gospodarima. Stalno neuspješni u zadržavanju ovih gospodara, od Ti Reksa do Napoleona, Malci su ostali bez gospodara kome bi služili i pali su u depresiju. Ali jedan Malac po imenu Kevin, ima plan i on će, uz pomoć bezobraznog tinejdžera Stjuarta i dražesnog Boba otići u svijet da nađe novog zlog šefa kog će njegova braća slijediti.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Minions :: Minions