RSS Twitter Facebook 

U MULTIPLEKSU PALAS OD 30. MARTA U MULTIPLEKSU PALAS OD 30. MARTA

Duh u oklopu

U MULTIPLEKSU PALAS OD 30. MARTA

IZVORNO IME: Ghost in the Shell
REŽIJA: Rupert Sanders
ULOGE: Scarlett Johansson, Michael Wincott, Pilou Asbak
ŽANR: akcija, avantura, SF

TRAJANJE:

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Duh u oklopu baziran je na međunarodno priznatom SF naslijeđu, japanskom animiranom filmu iz 1995. godine kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih, te će se morati suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Robotic’s-a.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Ghost in the Shell :: Ghost in the Shell

U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA

Viking

U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA

IZVORNO IME: Viking
REŽIJA: Andrej Kravčuk
ULOGE: Danila Kozlovski, Svetlana Kocenkova, Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev,  Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev, Aleksandra Bortic
ŽANR: akcija

TRAJANJE:

 

SADRŽAJ FILMA:

 

To je bio svijet nestvarene i veličanstvene prirode, gde je čovjek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predjeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosjediocima osećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog sveta. Ta  strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.
Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje. Iz Srednjeg vijeka dolazi nam priča koja je promijenila Rusiju zauvijek...

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Viking :: Viking

U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA

U velikom stilu

U MULTIPLEKSU PALAS OD 6. APRILA

IZVORNO IME: Going in Style
REŽIJA: Zach Braff
ULOGE: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon
ŽANR: komedija

TRAJANJE: 96 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Trojica penzionera, Willie, Joe i Al, koji žive zajedno i polako trunu u beskrajno jednoličnim danima, očajnički tražeći način kako platiti zaostale račune i provesti više vremena sa svojim najmilijima. U jednom trenutku odluče opljačkati svoju banku kako bi se domogli svojih novca.

Od zamršenog planiranja do savršenog provođenja, ova će pljačka trojcu koje je društvo otpisalo, udahnuti novu energiju. Ako im pođe za rukom, novac će im sigurno dobro doći, a ako ih uhvate, što je najgore što se može dogoditi trojici staraca? Možda će otići u zatvor, možda u grob. U svakom slučaju, otići će “U velikom stilu”.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Going in Style :: Going in Style

U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA

Mali šef 3D sinh

U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA

IZVORNO IME: The Boss Baby
REŽIJA: Hendel Butoy, Tom McGrath
ULOGE: Luka Peroš, Mladen Vasari, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Marko Makovicić, Roko Krasovac
ŽANR: animirana komedija

TRAJANJE: 97 min.

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Sedmogodišnji dječak Tim ljubomoran je na svog novog mlađeg brata, kojeg njegovi roditelji obožavaju. Međutim, Tim uskoro otkriva veliku tajnu svog brata te će se morati udružiti zajedno s njim, kako bi svaki od njih ostvario svoj cilj. Mali šef je urnebesna priča o uticaju dolaska nove bebe u porodicu, ispričana iz perspektive maštovitog sedmogodišnjaka. Ova originalna komedija o važnosti porodice privući će sve generacije.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

The Boss Baby :: The Boss Baby

U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA

Paklene ulice 8

U MULTIPLEKSU PALAS OD 13. APRILA

IZVORNO IME: Fast & Furious 8
REŽIJA: F. Gary Gray
ULOGE: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Scott Eastwood
ŽANR: akcija

TRAJANJE:

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Sada kada su Dom i Letty na medenom mjesecu, Brian i Mia u penziji - a ostatak ekipe osloboden - svi prividno donekle vode normalan život. Ali kada tajanstvena žena (dobitnica nagrade Oscar® Charlize Theron) uvede Doma u svijet kriminala, on ne pronalazi nacin izlaska i izdaje sve koji su mu bliski. Svi ce se suociti s izazovom kao nikada do sad. Od obala Kube i ulica New Yorka do ledenih ravnica artickog Barentskog mora, naša elitna snaga ce pokušati zaustaviti anarhiste i dovesti kuci covjeka koji je stvorio njihovu porodicu.

 Fotoimage-icon

 Videovideo-icon

artsexylightbox

Fast & Furious 8 :: Fast & Furious 8