RSS Twitter Facebook 

O nama

"Oskar film" d.o.o. je preduzeće za proizvodnju, distribuciju i prikazivanje filmova.

012

Slijedeći inovacije u ovim oblastima, 1. septembra 2000. godine, otvorili smo prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, u nekadašnjem kinu Kozara.

 

Prateći napredak svjetske filmske produkcije i tehnologije, 8. oktobra 2008. godine modernizovali smo kino Palas, koji je 17. decembra 2009. godine postao prvi 3D multipleks na ovim prostorima. Filmsku „trodimenzionalnu revoluciju“ u Banja Luci započeli smo prikazivanjem filma „Avatar“ režisera Džejmsa Kamerona.

 

Od aprila 2012. godine sve sale su digitalizovane, te je na taj način posjetiocima omogućeno da na pravi način dožive inovacije sedme umjetnosti. Publika filmove može da prati kroz oku prirodna bezbojna stakla, a sami projektori su digitalni, u visokoj definiciji, što gledaocima omogućava vrhunski užitak i nezaboravan osjećaj „prisustva u velikom platnu“.

 

Multipleks Palas raspolaže sa 676 mjesta, raspoređenih u 4 klimatizovane sale opremljene udobnim foteljama i najsavremenijim tehničkim uređajima za projekciju slike i vrhunskog digitalnog stereo surround zvuka (Dolby digital system).

 

U holu multipleksa nalaze se zanimljivi sadržaji za posjetioce (Cinema caffe, bilijar sala, sala sa zabavnim igricama).

 

Na repertoaru bioskopa zastupljeni su filmovi vodećih američkih kompanija, filmovi nezavisne i domaće produkcije. Po aktuelnosti (svjetske premijere, premijere sa glumcima, ...), kvalitetu (filmovi za publiku svih generacija) i broju projekcija (20-ak projekcija dnevno) ide se u korak sa najrazvijenijim svjetskim centrima.